31. lokakuuta 2006
Can't touch this!

Olin tänään elämäni toisella ajotunnilla. Meni jo jonkun verran paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, jos ei oteta huomioon, että edelleen mulla sammuu auto, kun liikennevaloista pitäisi lähteä liikkeelle (varovasti sen kytkimen kanssa) enkä edelleenkään oikein osaa keskittyä moneen asiaan yhtä aikaa. Ohjaaminen on aina se, joka kärsii, ja opettajakin ikään kuin huomautti siitä. No, kauhean paljon ei toiselta ajotunnilta voi odottaa, joten saan sen nyt vielä anteeksi. Pitäisi vaan pystyä keskittymään ohjaamiseen ja muuhun auton hallintaan yhtä aikaa. Ei vaan vielä oikein pysty. Lisäksi oli muutenkin aika haastavaa ajella tänään, kun oli lunta ja liukasta. Sain kuitenkin kehut siitä, että osaan väistämissäännöt niin hyvin, ja kahdesta kiertoliittymästäkin selvisin kommenteilla "hyvä".
Huomenna pitäisi harjoitella risteysajoa. Ääk. Pitää kerrata ajovuorot ja ajolinjat ja sen sellaiset, kun en enää muista niitä ollenkaan. Jossain vaiheessa pitäisi myös alkaa raahata itseään autokoulun koneelle harjoittelemaan teoriakoetta varten.

Tiuku on nyt viidettä päivää antibioottikuurilla eikä ainakaan nähtävästi ole muuttunut miksikään. Vilkkuluomi peittää edelleen puolet sen toisesta silmästä, eikä se syö eikä juo oikeastaan ollenkaan, nukkuu vaan kaiket päivät jossain piilossa. Huolettaa. Parannu jo, kulta.

Ja mitä hittoa, ei Raiton pipo voi olla musta!


28. lokakuuta 2006
No sir, no dancing today.

In Finland we have this thing called Helvetin Huono Sää. Ainakin Lahdessa. Lähdettiin aamulla Helsinkiin humputtelemaan ja ulkona satoi märkiä rättejä. Lunta joo, mutta märkää sellaista. Ja kun vielä tuuli niin perkeleesti, niin ei ollut enää kellään kovin kivaa. Sitten kun olin vielä viisas lapsi enkä laittanut kovin lämpimästi päälleni (kaulaliina ja korvaläpät unohtuivat muun muassa kotiin), niin voi jee että oli mukavaa.

Helsingissä ei onneksi satanut märkiä rättejä, mutta jäätävä tuuli kyllä korvasi sen melko hyvin. Itkin edelleen niiden lämpimien varusteiden perään ja olisin ostanut pipon ja kaulaliinan jos mulla ei olisi kaulaliinoja kymmenittäin jo valmiiksi ja Raiton pipo neulonnassa. Kärsin siis enemmän tai vähemmän ääneti.

En ostanut Helsingistä oikeastaan mitään. Sorruin lopulta ja ostin Pingviinien matkan (samalla kun Riikka osti Silent Hill'n! /o/). Mukaan tarttui myös Megan Lindholmin Wolf's Brother, kun se kerrankin löytyi Akateemisesta. Myönnetään, siitä on jo aika kauan kun olen lukenut Reindeer People'n, mutta kyllä sen vielä pääpiirteissään muistaa. Ja jos ei muista, niin täytyy lukea se sitten uudestaan, kun löysin ja tilasin sen nyt Suomalaisen Kirjakaupan nettikaupasta. Lisäksi mielenkiintoa herätti Neil Gaimanin Fragile Things, mutta se jäi Joulupukin listalle, samoin kuin Suuri kasviskeittokirja. Nyt kun oikeasti saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja luettua tuon Forest Mage'n loppuun. Milloin on oikeasti Robin Hobb'n kirja lojunut keskeneräisenä monta kuukautta? Ennenkuulumatonta. Fantsussa kuikuilin pitkän aikaa Death Note vol 1:stä, mutta ei sitten tarttunut mukaan kuitenkaan. Ei pysty lukemaan käännöstä, jossa on "Light". EI NÄIN, olkoon se sitten kuinka virallista tahansa. Raito sen olla pitää. Sitä paisti minullahan on tuo koko manga koneella, joten en välttämättä tarvitse sitä fyysisesti, vaikka olisihan se Oikein Kiva. Jos pääsen tuosta squickistäni ylitse, that is.

Kaisaniemen Picnicistä saa aivan helvetin hyvää kaakaota. Kermavaahdot ja kaikki. Ah. Ja Halosen edessä oli pienimuotoinen turkisten vastainen mielenosoitus. Peukut ylös. :D

Nyt Raiton pipoa.


27. lokakuuta 2006
Raiton pipo!

Taas väsyttää. Ja laiskottaa. Aina laiskottaa, siksi ei jaksa tännekään mitään kirjoitella. Ei sen puoleen, meikäläisen elämässä mitään mielenkiintoista tapahdukaan. Töitä töitä. Vielä kaksi kuukautta työsuhdetta jäljellä. Enemmän tehty kuin mitä on jäljellä! /o/ Ei edelleenkään niin, etten tykkäisi työstäni tai työpaikastani, mutta silti lasken viikkoja siihen, ettei tarvitse enää herätä aikaisin aamulla töihin. Se kyllä tarkoittaa sitä, että aika pitää käyttää tehokkaasti pääsykokeisiin lukemalla. Plääh.

Eläimet sairastelevat mun ympärillä enkä ala mitään, kun musta tuntuu, että eritän niihin pahaa karmaa. Töissä toinen deguista on satuttanut toisen etujalkansa ottamalla yhteen chinchillan kanssa (ilmeisesti) ja sitä pitää lääkitä ruiskulla kaksi kertaa päivässä. On muuten maailman vaikein potilas. Toiseksi, Tiu'ulla on korvatulehdus, ja sitä pitää lääkitä antibiooteilla ja tipoilla. Onneksi se nyt ei sentään ole kovin hankalaa, vaikka kyllä siihen kaksi ihmistä tarvii, niin kuin nyt yleensä kissan lääkitsemiseen.

Niin, ja emme siis Riikan kanssa ole tulossa Traconiin. Fiilis hävisi, kun selvisi, että ne meidän peruukit eivät ehdi Traconiksi Suomeen, ja vaikka suunnitelmissa oli ottaa käyttöön joku vanha cosplay, niin ei se loppujen lopuksi kuitenkaan innostanut. Ja siviileissä nyt ei vaan halua menna coniin. Odotin niin koviin tuota Sniper Wolf -cosplayta, että kun se ei toteutunutkaan, niin hävisi con-fiilis kokonaan. Eli pitäkää ihmiset oikein hauskaa ilman meitä, ottakaa valokuvia ja pwnatkaa cosplay-kisa.
Pääsette näkemään cleavageni sitten seuraavassa conissa, kun nyt vaan saataisiin ne peruukit Suomeen saakka.


17. lokakuuta 2006
Napa näkyy naapuriin.

Voi itku että väsyttää. Ja pitäisi vielä jaksaa muka lähteä Bakanoiden kokoukseen kohtapuoliin. Ei tule mitään. Painun päikkäreille.

Sain lopulta tänään aikaiseksi ostettua muistikortin uuteen kameraani. (Jostain syystä tuo siis tuli ilman sellaista.) Olisin ostanut yhden gigan muistikortin, mutta maksoivat mokomat 50 euroa. Juu ei. Oli siis tyytyminen 512 megaan. Kyllä silläkin nyt ihan kohtuullisesti pärjää, ottaen huomioon, että tuossa mun vanhassa kamerassa on 32 megan muistikortti. (Siis mitäh?)

Kamerasta saadaankin sopiva aasinsilta Traconiin. Nyt näyttää nimittäin siltä, että suunniteltu Sniper Wolf -cosplay ei tulekaan toteutumaan. Cosworx-tilauksen kanssa on ollut jotain säätöä, eivätkä meidän peruukit ehdi Traconiksi Suomeen. Eli ei siis ainakaan näillä näkymin Sniper Wolfia parin viikon päästä. :( Ei olla vielä päätetty, mitkä puvut otetaan varasuunnitelmaksi, mutta eiköhän tuolta kaapin kätköistä jotain löydy. Sniper Wolfia vedetään sitten varmaan jossain kevään coneista.

Sivuhuomatus: että sitten vihaan tämän pihapiirin uteliaita pikkukakaroita. Ihan sama minne tuosta pihan poikki menee, niin jo pommittavat kysymyksillä. "Mihin sä meet?" "Mitä sä siellä teet?" "Millä sä meet sinne?" Sekä loputon virta muita kysymyksiä. Kysynpä vaan, että mitähän helvettiä se teille kuuluu.

Raito, makuuhuoneeseeni. NYT.


11. lokakuuta 2006
Looks like we have a winner.

Miten voikin olla näin tylsää olla yksin kotona? Internetissäkään ei tapahdu mitään mielenkiintoista, kun kaikki on jossain muualla kun kotona nöräämässä. Entertain me~

Ja vaikka juttu on jo vanha, jaksaa silti tuo Animeconin cosplay-kisan tuomaroinnista urputtaminen ottaa päähän. Tulkaa helvetti itse kokeilemaan millaista se on. Toki jokaisella on oma suosikki ja eri mieltä tuomariston saa olla, mutta en arvosta sitä, että tullaan jälkeenpäin haukkumaan puolueelliseksi ja osaamattomaksi. Kuten sanottu, tulkaa itse kokeilemaan millaista se on kun on viisi sekuntia aikaa arvioida se puku sillä aikaa kun se on lavalla ja sen jälkeen kymmenen hassua minuuttia neuvotella kanssatuomareiden kanssa ja käydä läpi melkein 70 pukua ja päättää mitkä niistä ovat parhaita ja missä järjestyksessä. Ei nimittäin ole mitään ihan helppoa, varsinkin kun taso oli tänä vuonna aika kova. Kaikki nyt vaan ei voi voittaa. Ottakaa nyt helvetti huomioon, että samalla lailla kun kaikilla muillakin on omat mieltymykset, niin samoin on niillä tuomareillakin. Ihan ihmisiä hekin ovat, eivätkä mitään yliolentoja.
Sotkan mainosta lainatakseni, "tee ite paremmin".

Nyt sain taas itseni kiukkuiseksi tuon kanssa. Pylly.


09. lokakuuta 2006
My Arctic Sunrise.

Viime päivinä opittua:

- All-nighteriin otetaan tästä lähtien mukaan Thoth sekä tykötarpeet teen keittämiseen.
- Project ZERO on maailman kauhein peli enkä halua enää ikinä nähdä sitä, saatikka sitten pelata. Brr.
- Meluisat teinit bussissa aiheuttavat migreeniä. Kuolkaa pois!

Sain tänään postissa kutsun Greenpeacen Arctic Sunrise -alukselle. Jäsenenä pääsen opastetulle kutsuvieraskierrokselle, kun alus on vierailulla Helsingissä. Hii~

Hitto. Piti sanoa vielä jotakin, mutta nyt se jo unohtui. Hm. Se ei kai sitten ollut kovin tärkeää.


08. lokakuuta 2006
A bird and a dog and an idiot.

Miten voi olla, että huomenna on taas jo työpäivä? Vastahan oli perjantai. En ala mitään kun viikonloput menevät niin nopeasti.

Lauantaina oltiin Jovilla Bakanoiden all-nighterissa ja hauskaa oli. Animea en katsonut paljoakaan; ainoastaan Appleseedin ja vähän matkaa Totoroa. Enimmäkseen tuli pelattua Pleaikkaria ja seurattua kun ihmiset hakkasivat tanssimattoa. Sen verran oli kyllä väsy, että nukkumaan mentiin jo yhden maissa -verrattuna viime all-nighteriin, jolloin nukkumaan lähdettiin vasta viiden aikoihin. Oli kyllä aamulla herätessä huomattavasti vähemmän pöhnäinen olo tällä kertaa, kun sai tosiaan vähän enemmän unta kuin sen neljä tuntia. Toivottavasti huomenna on myös töissä vähän virkeämpi olo kuin viime kerralla. Oli nimittäin niin pystyynkuollut olo ettei mitään.

Ensi viikolla on teoriassa viimeinen teoriatuntini. Teoriassa siksi, että multa jäi edellisellä viikolla yksi teoria väliin, kun ei Bryan Adamsin konsertin jälkeisenä päivänä ollut voimia kammeta itseään mihinkään. Sen korvaava tunti on myöhemmin tässä kuussa, joten sitten kun saan senkin käytyä on oikeasti käyty kaikki teoriat. Tämän "viimeisen" ja korvaavan tunnin välissä on kuitenkin pari viikkoa, joten ajattelin, että voisin jo ensi viikon jälkeen lähteä ajelemaan, niin saisi siihenkin jotain tuntumaa. Pitää varmaan vaan repäistä oikein kunnolla ja kerrata noita liikennesääntöjä, ajovuoroja ja -linjoja yy äm äs ennen sitä.

Tuli myös viime viikolla käytyä kampaajalla ja nyt on taas poikatukka. :D

Kavoin myös sen Devil May Cry 3:n esille ja pelailin oikein innokkaasti. Normal-vaikeustasolla tosin, koska eivät taida rahkeet riittää Hardiin. Saa kierimään seinille pelkkä ajatuskin, kun on Normalillakin jo aika haastava tuo. Tällä hetkelllä olenkin ollut jo jonkun aikaa jumissa Mission 20:ssa (21:ssa?), lopputappelussa kuitenkin. Olen saanut tuon joskus aikasemmin voitettua, joten tiedän ettei se ole mahdoton, mutta tällä hetkellä olen auttamattoman hukassa. Perseeni potkitaan oikein urakalla. Pitää ilmeisesti mennä vielä level uppamaan, vaikka tein sitäkin jo paljon.
Sillä aikaa kun olin kolmosessa jumissa, vaihdoin ykköseen. Näin perä perään niitä pelatessaan on helppo huomata miten paljon parempi DMC 3 on. Ykkönenkin on älyttömän kiva, mutta kehitystä on tapahtunut kyllä huomattavasti, vaikka kakkonen olikin jotain aivan järkyttävää. Sain tänään ykkösen pelattua Normalilla läpi ja aloitin Hardin. Kuolo tuli kahden Shadow'n muodossa Mission 5:n (?) alussa. Mulla on myös edelleen olemassa Dante Must Die! -moodin save, jossa olen jumissa Mission 3:ssa, tarkemmin sanottuna Phantomissa. En ole kokeillut sitä pitkään aikaan, joten voisi ihan piruuttaan vaikka kaivaa sen esille jossain vaiheessa ja kokeilla notta josko Phantom taipuisi. Tuskin taipuu, mutta saanpahan taas tilaisuuden levitä seinille.

Pitäisiköhän tuota cosplayta aloitella pikkuhiljaa?