24. syyskuuta 2007
Näin meillä.

Hyvin te vedätte, yliopisto.
Tänä iltana olisi pitänyt olla ensimmäinen luento (Concepts of Life Science, joka on ilmeisesti muuttunut Cell Biology I'ksi) seitsemästä kahdeksaan (mikä ihmeen aika sekin on pitää luentoa, kysyn vaan), mutta luennoitsija päätti että voittajat eivät ilmesty paikalle ollenkaan. Viisitoista minuuttia jaksettiin ihmetellä, että onkohan meillä luento vai ei, ja sitten tehtiin joukkopako.
Kiitos siis taas tästäkin. Saisinko kaksi hukattua tuntia elämästäni takaisin, kiitos. Enkä edes saanut seksikästä labratakkiani.


23. syyskuuta 2007
"No hyvä ihminen, ota banaani käteen ja avaa se!"

Miten syyskuu voi olla jo kohta mennyt? Aika kuluu ihan kamalan nopeasti. Olenko mä muka ollut täällä jo kaksi viikkoa? Ei uskoisi.

Päästiin lopultakin meidän lopulliseen asuntoon perjaintaina. Mistäköhän sekin johtuu, että aina kun meillä on muutto edessä, asiat menee päin helvettiä?
Mutta joka tapauksessa, täällä ollaan. Meitä on siis tässä talossa viisi tyttöä, neljä suomalaista ja yksi ruotsalainen. Talo on kolmikerroksinen, tyypillinen brittiläinen talo hiljaisen kadun varrella lähellä keskustaa. Ensimmäisessä kerroksessa on mun huone (heti ulko-oven vieressä, ikkuna kohti katua - aika pelottavaa), olohuone ja keittiö. Toisessa kerroksessa on kaksi muuta makuuhuonetta ja kylppäri, ja kolmannessa kerroksessa on loput kaksi makkaria.
Talo on periaatteessa oikein mukava, täällä on vaan pari asiaa, jotka eivät ole vielä valmiita. Omistajat kertoivat meille, että he eivät olleet valmistautuneet meidän tuloon kuin vasta 29. päivä tätä kuuta, mutta yliopisto oli vaatinut, että meidän pitää muuttaa tänne nyt. Joten osa talosta oli/on vielä keskeneräinen. Sängyt saatiin vielä samana päivänä kun tultiin, mutta ei juurikaan muita huonekaluja. Jääkaappi saatiin vasta eilen, samoin lämmitys, joten ensimmäisenä iltana oli nälkäistä ja kylmää. Eilen osa porukasta sai vaatekaappeja ja pöytiä, osa (minä mukaanlukien) vasta tänään. Verhojakaan täällä ei ole, joten niidenkin pitäisi tulla tänään. Remontin puolesta talo on ihan ok-kunnossa, joskis jotain asioita tullaan vielä tulevien viikkojen aikana tekemään. Olohuoneen karsea kokolattiamatto revitään pois ja tilalle tulee samanlainen puulattia, joka muuallakin talossa on. Olohuoneen katto korjataan myös, koska sen yläpuolella olevassa kylppärissä on ollut vesivahinko ja katto on aika karseassa kunnossa. Sama kolmannen kerroksen katon kanssa, tosin siellä vesi on tullut ulkoa eikä kylppäristä. Ne siis tullaan korjaamaan tässä jossain vaiheessa, kunhan omistajat saavat varattua ihmiset niitä tekemään.

Asiasta hieman toiseen, näiden ensimmäisten viikkojen aikana on mennyt ärsyttävän paljon rahaa. Eilenkin tuli kulutettua vaikka kuinka hemmetin monta kymmentä puntaa, kun piti käydä ostamassa kokonaan uudet petivaatteet. Koulun tarjoamat olivat nimittäin jotain aivan kamalaa. Ostin siis itselleni uuden peiton, kaksi tyynyä, kaksi lakanaa, kaksi tyynyliinaa ja yhden pussilakanan. Alunperin tarkoitus oli ostaa vain yksi lakana ja yksi pussilakana, mutta ostin vahingossa ensimmäisellä reissulla kaksi lakanaa, joten piti lähteä vielä yhden kerran kauppaan ostamaan pussilakana. Mutta nyt on ainakin uudet ja kunnolliset petivaatteet. Tosin onnistuin eilen illalla jo sohlaamaan ne kaatamalla niiden päälle tölkillisen siideriä. Tänään pääsen siis heti pyykille, kunhan saadaan ostettua pyykkipulveria. Hyvin alkaa.

Mutta huomenna siis alkaa ihan kunnon luennot ja loppuu tämä kaksi viikkoa kestänyt lorviminen paikkoihin ja tapoihin tutustuminen. Huomenna on niinkin rankka päivä kuin yksi tunnin luento klo 19-20. :/ Siitä se sitten alkaa.

Pee äss. Ai, en enää ikinä keilaa. Siitä ei saa muuta kuin lihakset kipeiksi. Enkä ollut siinä edes kovin hyvä.


14. syyskuuta 2007
Hyvä, lihava siviili!

Hohoo, käytän koulun langatonta verkko ruokalassa. Harmi vaan, että tämä ei taas tykkää hyväksyä messengeriä. En pääse höpisemään tyhmiä Riikan kanssa.

Ai, oikea kylki on kipeä. Briteissä ei ilmeisesti kuulu asiaan harrastaa petauspatjoja, joten joka paikassa joutuu nukkumaan käytännöllisesti katsoen suoraan jousien päällä. Au. Tai sitten se on kipeä kaikkien noiden painavien laukkujen raahamisesta ympäriinsä. En kyllä ihan pian halua uudestaan joutua kantamaan tuota mun 19 kilon painoista urheilukassia, jota ei saa siis edes kiskottua pyörillä.

Muuttamisesta puheenollen, meidän muutto menikin viime metreillä päin helvettiä. Saatiin siellä muuttoinfossa tietää, että meidän asunto ei olekaan vielä valmis vaikka sen piti olla, vaan siellä remppa jatkuu 22. päivää asti. Kampukselta pitää kuitenkin muutta pois, koska ensi viikolla meidän kämppään muuttaa sen "oikeat omistajat". Koulun ratkaisu: laittaa meidät hotelliin viikoksi.
Sinänsä en kyllä valita. Meillä on jokaisella oma iso huone, missä on tuplapeti, telkkari ja internet, kunhan siitä vaan itse maksaa ja todella hieno näköala. Aamupala ja iltaruoka on maksettu koulun puolesta. Kaiken lisäksi se hotelli on aivan pääkadun vieressä (pääkadun, jolta löytyy Lush, Boots, Waterstone's ja HMV! :O Ai niin, ja myös siinä lähistöllä oleva pelikauppa hakee joulunaika-apulaista. Hmm.). Ainoa ongelma on, että koulu on buukannut meidät tuonne vain 20. päivään asti vaikka uuteen asuntoon ei siis pääse ennen kuin 22. päivä. Meillä on siis kaksi yötä ilman paikkaa, missä olla. Hyvä hyvä.

Puolen tunnin päästä lähtee bussiretki Tescoon, eli paikalliseen supermarkettiin. Pitää muistaa ostaa sieltä ainakin höylä ja sateenvarjo, koska molemmat jäi kotiin. Illalla on konferenssihuoneessa Games and Quiz Night, jossa on myös tarjolla ilmaista ruokaa. Ajattelin mennä sielläkin käymään.
Ensi viikolla tänne pelmahtaakin sitten tajuton lauma porukkaa, kun kaikki brittiläiset oppilaat saapuvat koululle. Kuulemani mukaan tiedossa on aivan hillitön känniviikko, jolloin kukaan ei saa nukuttua. En ole kyllä ikinä ollut onnellisempi, että en asu enää kampuksella. Menisi varmaan hermot niihin rellestäviin teineihin heti ensimmäisenä yönä.

Muttah. Voisin alkaa valua kohti Bus Bay'ta, etten jää kyydistä.


11. syyskuuta 2007
Teatherapy!

No nih. Täällä ollaan, kolmatta päivää, toista virallista. Eilen saatiin aamulla oikein hieno, iso aamupala konferenssihuoneessa samalla kun meillä oli International Centerin esittely ja hoidettiin kaiken maailman rekisteröintijuttuja. Tänä aamuna availtiin englantilaisia pankkitilejä ja päivällä tutustuttiin student networkiin ja kirjastoon. Ihan mukavasti ovat asiat menneet tähän mennessä. Huomenna olisi ohjelmassa aamuyhdeksältä tiedotustilaisuus kampukselta kaupunkiin muuttamisesta. Muutto itsessään on meidän kohdalla on perjantaina, jolloin saadaan ilmeisesti bussikyyti kaupunkiin, sinne meidän asunnolle.

Speaking of which, käytiin eilen kuikuilemassa sitä meidän tulevaa asuntoa. (Meitä on siis tosiaan neljä suomalaista ja yksi ruotsalainen tulossa sinne kämppään. Me kaikki neljä suomalaista tyttöä asutaan tällä hetkellä samassa tilapäissolussa, joten ollaan jo ihan tutustuttu.) Se on tosi sympaattinen kaksikerroksinen, tyypillinen brittiläinen talo - jossa on sininen ulko-ovi! Koululle kävelee sieltä ehkä about 20 minuuttia ja kaupungin pääkatu on ihan siinä lähellä, eli oikeastaan se on tosi kivalla paikalla. Ja vastapäisen talon ikkunalla köllötteli vaalea, Misan värinen kissa. :D

Alkaa pikkuhiljaa olla nälkä. Pitäisi valua jossakin vaiheessa ruokakauppaan, jos sieltä vaikka löytyisi jotain, mitä sitä osaisi itselleen laittaa. Kuten vaikka nuudeleita. :D Pitäisi vissiin ostaa myös maitoa, sokeria ja teepusseja, että saa itselleen teetä aamulla ja illalla. Ja Yazoota, jos vaan löytyy. Voi hitto, tuskaisaa.


08. syyskuuta 2007
Dunn dunn dunn.

Viimeinen päivä Suomessa. D:
Ja koska mä olen mä, se menee pakaten ja tavaroissa kierien. Elämän mahduttaminen yhteen matkalaukkuun näyttää tässä vaiheessa aivan toivottomalta, kun pelkästään vaatteet muodostaa aivan jumalattoman ison kasan. Siihen vielä jotain talouden perustarvikkeita, kuten kylppäri- ja keittiötavaroita plus kaikki viihde, mitä haluan mukaani, ja hups, mihin näiden kaikkien pitikään mahtua.
Onneksi kaikki alkaa kuitenkin kohtapuoliin olla yhdessä läjässä, siitä pitää vaan sitten erotella kaksi kasaa: Nyt ja Lähetä.

Mutta onneksi mulla on puolukkapiirakkaa ja jäätelöä. Eiköhän tämä tästä.

Nyt voisin mennä taas kaivautumaan sinne tavaraläjään.


05. syyskuuta 2007
Ärrär.

\o/

Opintotukipäätös tuli eilen, ja jopa positiivisena, joten sekin asia on pois päiväjärjestyksestä. Asumistuki jäi vielä toistaiseksi saamatta, mutta se oli odotettavissakin, koska mulla ei ole vielä antaa niille vuokrasopimusta. Eiköhän sekin sieltä myönnetä, kunhan saan kyseisen paperin toimitettua niille sitten joskus.

Huvittaa muuten vähän tuolla Worcesteriin lähtijöiden foorumilla nurina, joka lähti kuin yhdestä suusta, kun alkoi tihkua asuntotietoja ja selvisi, että lähestulkoon jokainen suomalainen on majoitettu kampuksen ulkopuolelle - vaikka rekrytilaisuudessa luvattiin, että ulkomaalaiset pääsee ilman muuta kampukselle.
Muutenkin ollaan vissiin suomalaisina totuttu vähän eri meininkiin kuin mitä Briteissä harrastetaan. Tuolla vaan näyttää olevan sellainen kummallinen yleinen politiikka, ettei sähköposteihin vaivauduta vastamaan, tai ainakaan niiden kanssa ei pidetä mitään kiirettä. Laitettiin tosiaan maanantaina sille meidän vuokraisännälle postia, että mitä vuokraan nyt sitten oikeasti kuuluu, lähinnä internettiä ajatellen, sekä kämpän varustetasosta, eikä vastausta ole vieläkään kuulunut. Ja on kuulemma ihan yleinen ongelma, koska muidenkaan vuokraisännät eivät kuulemma harrasta sähköposteihin vastaamista.
Naurattaa vaan, että me suomalaiset ollaan vissiin aika high maintenance.

Tänään ohjelmassa pitäisi olla alustavaa vaatteiden läpiseulomista - mitä otan ylipäätään mukaan, mitkä on tärkeitä nyt, mitkä voi lähettää perästä, tarviiko jotain korjata tai pestä jne. Pitäisi varmaan tehdä kaikista tavaroista lista, ettei sitten laukkujen kanssa hössöttäessä jotain unohdu. Olen vaan niin laiska aloittamaan, kun aikaakin mukamas on.

Saan Paon 2. kauden DVD-boksin Englantiin mukaani! \o/


03. syyskuuta 2007
"Thank you, sir!"

Olen ehkä pain in the ass, mutta ainakin sain tietää missä tule asumaan. So HAH! Vähän kakka tosin sikäli, että asuntoni ei ole yliopiston asuntoloissa, vaan 10-15 kävelymatkan päässä kaupungilla, mutta tuskin se nyt loppupelissä kamalasti haittaa. Pakko vaan sitten opetella kulkemaan siellä. Ja ensimmäisen viikon asun joka tapauksessa yliopiston asuntoloissa, koska ne näköjään haluaa kaikki samaan paikkaan International Induction Week'in ajaksi. Sitten raijaavat meidät omiin kämppiimme ympäri kaupunkia. Ja onneksi yksi toinenkin suomalainen tyttö tulee asumaan samaan osoitteeseen, joten onpahan ainakin seuraa (joo, no ehkä viiden hengen talossa nyt on seuraa muutenkin).
Itkettää vaan vähän, kun joudun maksamaan 175 punnan käsirahan plus yhden kuukauden vuokran etukäteen kun muutan tuonne. Ja kun vuokra on 69 puntaa viikossa, niin ei se yhden kuukauden vuokrakaan mikään ihan pieni summa ole. Anteeksi, unohditteko että mun pitää tässä kuussa syödäkin? Tällä hetkellä odotellaan tietoa, että kuuluuko internet vuokraan, mutta tuolla hinnalla kyllä vähän epäilyttää.

Mutta yay, nyt on kaikki asiat järjestyksessä! \o/ Paitsi opintotukiasiat, mutta pidän vielä sormet ja varpaat ristissä, että sekin päätös ehtii tuolla vielä ennen kuin lähden.


03. syyskuuta 2007
"I can't contain my indigestion."

No niin, viimeinen viikko Suomessa. Sunnuntaina on sitten aamuneljän aikoihin lähtö lentokentälle. Kääk. Ihme kyllä, mua ei edelleenkään pelota tai oikeastaan edes jännitä, on vain sellainen odottava tunne vatsanpohjassa. Katsotaan sitten kun viikonloppu alkaa lähestyä, eiköhän se viime hetken paniikki sieltä löydy. Viimeisenä yönä saan varmaan tosi hyvin nukuttua.
Tällä viikolla pitäisi viimeistään saada tuo asuntoasia selvitettyä, tai muuten vaan ilmestyn koululle sunnuntaina ja ne saavat laittaa mut asumaan mihin laittavat. Alan pikkuhiljaa kyllästyä siihen, että kaikki muut toimistot hoitavat asiansa ennemmin tai myöhemmin, mutta tuo asuntotoimisto vaan ei saa kerrottua mulle missä mun tuleva asunto on. Oikeasti, ihan naurettavaa. Mä olen kuukauden pommittanut noita sähköposteilla, mutta silti olen vielä viikko ennen lähtöä epätietoinen kämpästäni. Ja kun tuntuu, että kaikki muut ovat jo saaneet tiedon omistaan. Alkaa pikkuhiljaa epäilyttää, onko ne varanneet mulle asuntoa sieltä ollenkaan.
Oudointa tässä jutussa? Mua ei siltikään pelota lähteä sunnuntaina. Pakkohan niiden on mulle jotain keksiä.
Tällä viikolla on hoidettava myös vakuutusasiat sekä tehtävä viime hetken hankinnat. Sitten onkin alettava miettiä pakkaamisia.

Ihan unreal.