22. elokuuta 2010
Mistä tätä paskaa oikein tulee.

Ah, olinkin jo autuaasti unohtanut miten uskomattoman perseestä navettavuoro on. Herätys aamulla kello 5, nopeasti elukoille ruokaa ja viimeistään puoli kuudelta auton rattiin ja kohti koulua. Takaisin kotiin pääsee noin 12-13 tunnin päästä. Ei niin ollut ikävä tuota. Olisi ehkä noin tuhat kertaa helpompaa jos voisi asua tän ajan koulun asuntolassa, mutta koska en saisi eläinten hoitoa mitenkään järjestettyä (asuntolan eläinhuoneeseenkaan ei saa ottaa kuin yhden eläimen, ja mullahan on niitä viisi - ja kyllä, tuo koskee myös pupuja, vaikka ne periaatteessa ovat yksi häkkiyksikkö, mutta ei, ne lasketaan jokainen erikseen eläimeksi), mun on pakko tulla aina yöksi kotiin. Äitikään ei voi käydä välillä hoitamassa lapsiani, koska niiltä pitäisi tulla mun luo kahdella bussilla ja se nyt on vaan ihan naurettavan hankalaa, enkä voisi kuitenkaan jättää autoa niille koska sitten en pääsisi koululta liikkumaan mihinkään. Eli joudun itse tekemään tämän vaikeamman kautta ja luopumaan ylimääräisestä n. puolesta tunnista yöunta.
Ja olin tosiaan jo unohtanut kuinka saatanan rankkaa tämä on, vaikka koulun navetassa ei tällä hetkellä edes ole lypsyn lisäksi juurikaan muuta tekemistä, koska lehmät tulevat vain lypsyn ajaksi laitumelta sisälle ja nuorkarja on laitumella 24/7, mikä tarkoittaa että siivottavaa ei käytännössä ole. En vaan ole aamuherääjätyyppiä, selkeästi. Ja nyt on vasta kaksi päivää mennyt. Mä varmaan kuolen keskiviikkoon mennessä.

Ärsyttävää myös, että kun on näin uskomattoman väsynyt, kaikki mielenkiinto ja halu tehdä mitään muuta kuin suunnilleen nukkua häviää. Ei vaan pysty keskittymään. Esimerkiksi meidän Lockon/Tieria-logi taas seisoo mun vuorossa, koska moi, en saa tässä tilassa mitään aikaiseksi. Joko siis Tieria-muusanikin on niin väsynyt että se vaan nukkuu, tai sitten en kuule sitä oman väsymykseni läpi. Ei sen puoleen että mulla olisi mitenkään erityisesti aikaa hengata mesessäkään kuin pari tuntia illalla ennen kuin joudun menemään nukkumaan. Ärsyttävää sekin, koska moi, sosiaalinen elämä olisi kiva. Erityisesti- noh, nevermind. (Vittu kun uskaltaisi avautua joistain jutuista. Varsinkin nyt kun yliväsyneenä musta tulee herkkä ja hellyyspulainen. Argh.)
Ehkä se taas tästä. Kolmea aamua ja kaksi iltaa. Sitten saan elämäni takaisin ainakin hetkeksi.


19. elokuuta 2010
Like a flower in the basement waiting for a lonely death.

Kymmenen pistettä taas ajotaidoista, ihmiset, saatana! Tekisi oikeasti niin mieli kivittää osa noista kuskeista tuolla, kun kortitkin on ilmeisesti saatu Kinder-yllätysmunista. Tänäänkin Vääksy K-kaupan pihalla yksi sankari violetissa pikku-Fiatissa (I think se oli Fiat) peruutti parkkiruudusta aivan suoraan eteen kun olin ajamassa parkkipaikalta ulos. VITTU. Kun sä tulet ruudusta, sulla on väistämisvelvollisuus! Eli kato etees, saatanan retardi! Onneksi ei ollut ikkunat sillä kertaa auki, koska voi luoja sitä itsekseen messuamisen määrää. Sitten vielä nää takapuskurissa roikkuvat jonossa ohittelijat - varsinkin te niissä helvetin katumaastureissa. FUCK YOU, nyt kauemmas tai mä lyön jarrut pohjaan tällä punasella sekunnilla ja katotaan sitten ketä naurattaa.
Oikeasti, voi luoja mitä paskaa. Voitaisiin sopia että silloin kun mä olen liikenteessä, kaikki muut pysyy kotona että mä saan ajella rauhassa ilman verenpainetta nostattavia idiootteja.

Ja nyt kun sain tuon ulos...

Kellä alkaa jälleen yksi navettavuoro huomenaamulla klo 6? Kyllä, minulla! Mulla kun jäi keväällä navettaharjoittelu kesken, joudun nyt tekemään puuttuvat kaksi viikkoa ja näytön ennen kuin tämä jakso loppuu syyskuun lopussa, koska silloin alkaa kahdeksan viikon pieneläinharjoittelu ja sitä ennen pitää olla edelliset opintojaksot suoritettu hyväksytysti. Menen nyt sitten ylimääräiseksi orjatyövoimaksi koulun navettaan, tällä hetkellä ainakin keskiviikkoon asti. Sen jälkeen täytyy vähän sumplia, koska sitten alkavat normaalit navettaviikot pyöriä ja navetta on täynnä väkeä vaikka työtä ei juurikaan näin alkusyksystä ole. Mutta kunhan mä saan tosiaan kaikki valmiiksi ennen syyskuun loppua, niin no hätä. Mulla ei nimittäin todellakaan ole mitään mielenkiintoa tahkota 14 päivää navettavuoroa putkeen. Vaikka ryhmänohjaaja Ilkka heittikin, että tee kolme viikkoa putkeen, kun meille tulee vielä yksi oikea koulutukseen kuuluva navettaviikko vielä tän vuoden aikana. Karjamestari Kaisa nauroi kanssani ajatukselle räkäisesti.
Muutenkin olen koulun kanssa hieman "bwuh?" tällä hetkellä. Tänään oli puhetta valinnaisista, vaikka ne olisikin pitänyt kaikki valita jo viime keväänä, mutta yllättäen ei meidän ryhmän kohdalla ihan toteutunut. Anygays, vaaditun 30 opintoviikon sijaan mulle olisi tulossa 60 opintoviikkoa valinnaisia, ja ilmeisesti 50 alkaa olla aikalailla maksimi. En niin tiedä missä välissä tätä vuotta ehdin tehdä nuo kaikki, koska tällä hetkellä mulla olisi 20 ov:ta pieneläimiä (8 vko:n harjoittelu), 10 ov:ta tarhattavia eläimiä (6 vko:n harjoittelu), 10 ov:ta koiraa (4 tai 6 vko:n harjoittelu), 10 ov:ta lammasta ja vuohta (luultavasti kokonaan harjoittelua) sekä 10 ov:ta eksoottisia eläimiä (myös luultavasti kokonaan harjoittelua). Jos siis nuo kaikki toteutuu, tarhattavat ovat ainakin vielä tässä vaiheessa vähän "if". Ja kaiken hyvän lisäksi näyttäisi uhkaavasti siltä, että mulle olisi kuitenkin jäämässä 3. jakso täysin tyhjäksi, koska siihen väliin ei oikein saa tungettua mitään harjoitteluakaan. Koira-harjoittelua ei voi tehdä vielä siinä vaiheessa, koska teoriat on vasta seuraavassa jaksossa, talvella ei lammas-/vuohitiloilla mitään tekemistä joten sitäkään harjoittelua ei voi tehdä. Yksi vaihtoehto olisi ekso-harjoittelu, mutta olin suunnitellut lähteväni tekemään sen ulkomaille (koska eläintarhat, moi!) ja koska yksi jakso on vaan 8 opintoviikkoa... EN NIIN TIEDÄ. Pieneläinharjoitteluun pitäisi tosiaan lähteä ensi jakson alussa, eli syyskuun 29. päivä, enkä taas niin tiedä minne menisin. Paikan on oltava kuitenkin joko eläinhoitola tai kennel. Haluaisikohan Kodittomat Kissat mut? Vaikka ideana se on kyllä ehkä maailman huonoin. Pitänee jutella pieneläinopettajan kanssa ja sitten alkaa soitella ympäriinsä.
Moi, vihaan työharjoitteluja. Tai siis ainakin niiden paikkojen hankkimista.

Lol apua.

Also, oli ehkä parasta kun kävin tosiaan käyttämässä taas yhden pupun steriloitavana tässä tiistaina (funny story in and off itself). Ensin vastaanottovirkailija kysyy kissan nimeä ja on ihan ihmeissään kun korjaan että kani, koska on nähnyt mut siellä niin usein kissojen kanssa että yhdistää mut niihin. Sitten kun saan leikkauksen jälkeen pupuani takaisin, hoitaja sanookin kesken jälkihoito-ohjeiden selittämisen, että "paitsi että kyllähän te nämä jutut jo osaatte, kun teillä on niitä eläimiä niin paljon että tiedätte niistä varmaan jo enemmän kuin minä". Ahahaha? :D On jännittävää olla vakioasiakas.
Niin, ja tosiaan kastraatioon viemäni poikapupu paljastuikin tytöksi. Moi, oon eläintenhoitaja ja osaan tunnistaa sukupuolia. (Vaikka siis minähän se en alunperin edes ollut, mutta enpä itsekään asiaa paljon jälkeenpäin tarkistellut.) Siitä tuli sitten vähän isompi ja kalliimpi operaatio kuin alunperin piti, mutta onpahan nyt sekin kanineiti leikattu. Ja hyvinpä tuo nyt jo näyttää voivan.

Njää.


16. elokuuta 2010
Hyvin me vedetään.

Taisin löytää just kissan ripulikakat ikkunalaudalta. Ihanaa.

Tänään oli sitten taas jo koulupäivä. Tai siis ainakin melkein. Itse olin valmistautunut lähtemään yhdeksitoista tunneille, heti kun asuntoa arvioimaan tulossa oleva kiinteistövälittäjä olisi käynyt kymmeneltä (koska kämppäni omistaja aikoo ehkä mahdollisesti myydä sen :/), mutta onneksi tarkistin vielä juuri ennen lähtöä Facebookin, jossa luokkakaverit ilmoittivat tuntien alun siirtyneen ruokailun jälkeen puoli yhteen. (Tosi ihanaa että sitäkään viestiä ei saatu kaikille henkilökohtaisesti, vaan piti nähdä se - vahingossa! - Facebookilta.) Okei, ei siinä mitään. Rantaudun sitten puoli yhdeksi koululle, kuten suurin osa muustakin luokasta, vain saadakseni tietää että ei meillä mitään tunteja tänään olekaan lol, eikä opettajaakaan löydy. Siis mitä helvettiä? Eikö tuollaisesta asiasta ihan oikeasti voi informoida oppilaita ettei niiden tarvitsisi turhaan reissata koululle? Itselläkin meni nyt hukkaan yhteensä tunti edestakaisin ajamiseen ja toinen koululla ihmettelemiseen, enkä edes tullut mitenkään kaukaa. Bensallekin olisi ollut parempaa käyttöä.
Noh, huomenna en lähde edes yrittämään, koska Susulla on aamupäivällä aika eläinlääkärille kastraatioon, kun en saanut sitä enää viimeiselle kesälomaviikolle. Ihan sama tosin, koska tuskin siellä koululla kukaan on vielä huomennakaan saanut itseään koottua. Tosin, mun tuurilla taas... Noh, sittenhän sen näkee, ja mulla on ainakin täysin pätevä syy olla poissa koulusta. Katsotaan sitten keskiviikkona.

Oli muuten aika suhteellisen hieno viimeinen kesälomaviikko. Lockonini oli luonani maanantaista lauantaihin ja oli vaan niin parasta. ♥ Katsottiin Gundam 00'aa ja mäkin näin lopultakin kakkoskauden loppuun (oh, Tieria, oot vaan niin ihana ja uwah, itken~~ ♥), sekä pelattiin melkein kymmenen Word-sivua meidän Lockon/Tieria -logia (on se vaan niin mahtavaa - en malta odottaa että päästään pelaamaan fluffia ja hot smexyä~), sekä käytiin pelaamassa rantalenttistä ja uimassa. En saanut ainuttakaan puuttuvaa koulutyötäni tehtyä, mutta I so don't care, oli niin mukavaa.

Väsyttää.


06. elokuuta 2010
"Haluatko nähdä tempun?

Kello on tulossa vasta yksitoista aamulla ja olen ollut jo melkein tunnin hereillä ja eeeeeei mitä helvettiä. Konsta on kuitenkin keksinyt, että hei, tuo ihminenhän herää ja nousee kun sen jalkoja käy pureskelemassa, ja on nyt parina aamuna pistänyt keksintönsä käyttöön. Se siis tulee puremaan mua, yleensä kantapäästä tai varpaista mutta myös olkapäätä ja sormia on kokeiltu, jos nukun sen mielestä liian pitkään ja tekee sitä sen verran sinnikkäästi ja kovaa että on pakko nousta. Ei ole kauhean hauskaa enkä arvosta ollenkaan että se on keksinyt että se myös toimii, mutta on erittäin vaikea ignoorata iso kollikissa isoine kulmahampaineen kovin pitkään. Eikä se edes usko kun sitä kieltää (yllättäen).

Että tässä sitä ollaan.

Vituttaa myös aivan sanomattomasti. En halua sen enempää availla raha-asioitani blogissani, mutta oon aika saatanan kyllästynyt Kelan pelleilyyn ja siihen, että olen aina köyhä enkä voi koskaan tehdä mitä haluan. Hei hei, kolmen kuukauden opintolainaerä, I barely knew you.

EDIT: Parasta kyllä että tässä kämpässä ei tarvitse juurikaan välittää sisälle päässeistä kärpäsistä, edes yöllä. Papu nimittäin nappaa ne suihinsa alta aikayksikön. Kuuntelin yksikin aamu unenpöpperössä kun kärpänen pörräsi aikansa ympäriinsä - ja sitten ei jossain vaiheessa kuulunutkaan enää mitään. Ei Papukaan kyllä Misan tasolle yllä, mutta Misa onkin niin uskomaton Vaalea Metsästäjä että oksat pois. Konsta taas totesi yhden kiinnisaadun kärpäsen jälkeen, että eivät ole makunsa puolesta vaivan arvoisia. Ilme ainakin oli hyvin sen suuntainen sitä kärpästä vaivalla nassuttaessa.